$(document).ready(function(){ if ($(".et_pb_column_11").css('background-color') === true) { $(".et_pb_column_11").css('background-color') == 'white'; } });
076 - 58 733 00

Fysiotherapie
Heusdenhout

Beroerte (CVA)

Beroerte (CVA)

De doelstelling van het beweegprogramma na een CVA of beroerte is om het activiteitenniveau en de belastbaarheid te verbeteren, om uiteindelijk te komen tot een betere kwaliteit van leven. Binnen fysiotherapie Heusdenhout werken wij volgens de nieuwste “Richtlijn Beroerte”. De behandeling kan plaatsvinden in de thuissituatie of in de praktijk. De oefenstof is er op gericht om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren en inzicht te krijgen in het omgaan met problemen na een beroerte. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het verbeteren van de kwaliteit van lopen en dagelijkse activiteiten. We trainen de algemene conditie, eventueel krachtsverlies en de balans. Daarnaast besteden we zonodig aandacht aan vermoeidheid, en eventueel aanwezige cognitieve problemen zoals aandachtsproblemen, moeite met dubbeltaken en plannen.

Daar waar nodig werken we samen met ergotherapie, logopedie, psycholoog en thuiszorg. Uiteraard onderhouden we nauwe contacten met de neuroloog, revalidatie-artsen, huisarts en praktijkondersteuner huisarts (POH). Onze praktijk is lid van het NAH Fysionet Breda en is onderdeel van de Stroke-Service vanuit het Amphia ziekenhuis.

1. Intake

Een kennismakingsgesprek waarbij tevens vragenlijsten worden ingevuld betreffende uw klachten en problemen die samenhangen met de aandoening. Daarna worden de fysieke mogelijkheden bekeken en getest en de persoonlijke doelen in kaart gebracht.

2. Training

De behandelingen zijn individueel en er wordt een oefenprogramma op maat samengesteld.

De training zal, afhankelijk van de doelstelling, gericht zijn op cardiotraining, krachttraining, loopvaardigheid, en herleren van vaardigheden (transfers, hand/armfunctie etc.).

We bieden ook de mogelijkheid om in groepsverband te trainen tijdens het Beweeguur CVA.

De training bestaat dan uit:
– cardio-vasculaire training 15 min.
– thema 30 min.
– sport/spel activiteit of ontspanningstherapie 15 min
– Thema’s die aan bod komen zijn : valtraining, evenwicht en stabiliteit, circuittraining, loopbandtraining met hindernissen om situaties uit de omgeving buiten en thuis te oefenen.

Wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar?

De diagnose CVA/beroerte wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Wel moeten de eerste 20 behandelingen vanuit de aanvullende verzekering worden betaald en dient u in het bezit te zijn van een verwijzing van uw neuroloog of huisarts.

Wilt u meer informatie over het beweegprogramma, of heeft u vragen over uw zorgverzekering, neem dan vrijblijvend contact op met een van onze fysiotherapeuten.

Bas

Carien

Bram

Mirjam