Covid-19 Revalidatie

Fysiotherapie Heusdenhout

Wat is Covid-19 Revalidatie?

Het herstel na een besmetting met COVID-19 ofwel corona gaat niet altijd vanzelf. Sommige klachten kunnen lang aanhouden, denk hierbij aan benauwdheid en verminderde conditie, vermoeidheid en spierpijn, maar ook aan geheugen- en concentratieproblemen of overprikkeling van geluid en/of licht. Deze klachten kunnen ervoor zorgen dat je beperkt ben in je functioneren en je bijvoorbeeld je werk en/of hobby’s niet meer kan uitvoeren.

Bij Fysiotherapie Heusdenhout bieden we een multidisciplinair programma aan, waarbij er niet alleen aandacht is voor het fysieke herstel, maar ook voor de energieverdeling, ondersteuning in voeding, ontspanning en ademhaling. Datgene wat er nodig kan zijn om een bijdrage te leveren in het herstel.

Onze aanpak

Voor dit programma is een verwijzing nodig van de huisarts of medisch specialist. Er geldt dat er een periode van maximaal 6 maanden mag zitten tussen het einde van het acute infectiestadium van de COVID-19 en het moment van verwijzing. Na verwijzing moet de 1e behandelsessie binnen 1 maand plaatsvinden.

Het is per persoon verschillend hoeveel zorg er nodig is. Sommige mensen hebben aan enkele ondersteunende behandelsessies voldoende. Andere hebben een behandelprogramma van enkele maanden nodig. De maximale periode van behandeling is 6 maanden. Daarnaast is er wel een maximum gesteld aan het aantal behandelingen waarvoor vergoeding geldt:

• Fysiotherapie of oefentherapie: maximaal 50 behandelingen
• Ergotherapie: maximaal 10 uur
• Diëtetiek: maximaal 7 uur
• Logopedie: geen maximum

De behandelingen worden vergoed vanaf de 1e behandeling.

Het herstelprogramma wordt vanuit de fysiotherapie begeleid door Sander van Ooijen, Jochem Verschuren, Wessel van Meersbergen en Mirjam Harder

Meer informatie over ons programma vindt u op www.beweego.nl.
Beweego is een samenwerking van 5 fysiotherapiepraktijken in Breda om multidisciplinair chronische zorg te leveren bv bij de revalidatie na Covid-19.

Behandelaars

Sander

Maatschapslid
Algemeen fysiotherapeut
AGB-code: 04113213

Jochem

Algemeen fysiotherapeut
AGB-code: 04851230

Mirjam

Algemeen fysiotherapeut
AGB-code: 04117994

Pijn bij bewegen of andere klachten? Bekijk ook onze andere specialisaties:
manuele therapie, neurorevalidatie, handtherapie, oedeemtherapie, covid-19 revalidatie en meer.