Epte

Fysiotherapie Heusdenhout

Wat is Epte?

EPTE staat voor ‘Echogeleide Percutane Therapeutische Elektrolyse’. Allereerst wordt met behulp van echografie de precieze locatie van het probleem gezocht. Vervolgens wordt er op die locatie een dunne naald (vergelijkbaar met een dry needling naald) door de huid heen ingebracht. Deze naald zal stroom geleiden precies in de kern van het probleemgebied voor ongeveer 90 seconden. De elektrische stroom met lage intensiteit, zet meerdere processen in gang die leiden tot weefselherstel. Zo wordt de bloedcirculatie verbeterd en wijzigt de PH-waarde van zuur naar neutraal. Beide reacties stimuleren de aanmaak van nieuw peesweefsel.

 

De behandeling zelf is doorgaans niet pijnlijk. De naald is zeer dun en gaat rechtstreeks naar de spier of pees waar u last van heeft. Vaak voelt u wel wanneer de naald door de huid heen gaat of wanneer het pijnlijke gebied onderhuids wordt aangeraakt. Dit is een licht onaangenaam gevoel wat snel verdwijnt. De methode is snel effectief, vaak ervaart u na drie tot vijf behandelingen al relatief minder pijn.

Onze aanpak

Met EPTE worden klachten behandeld die slecht reageerden op andere behandelmethodes. Voorbeelden van klachten die met EPTE behandeld kunnen worden:

  • Achillepees tendopathie
  • Tenniselleboog, epicondylitis lateralis
  • Kniepeesklachten, patellapees tendopathie
  • Schouderklachten obv supraspinatis tendopathie
  • Hielspoor

U kunt bij ons terecht via directe toegankelijkheid (zonder verwijzing) of met een verwijzing van uw huisarts of specialist. De behandelingen fysiotherapie worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Tijdens de eerste afspraak worden er vragen gesteld over de oorzaak van uw klachten. Tevens wordt er een lichamelijk onderzoek gedaan. Deze gegevens worden geanalyseerd en op basis hiervan wordt er gekeken of deze vorm van therapie geschikt voor u is. Op basis hiervan wordt er een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld. De behandelingen zijn erop gericht om pijnklachten te verminderen, zodat het behandel-/herstelproces sneller kan verlopen. Gemiddeld zijn er drie tot vijf behandelingen nodig.

Behandelaars

Sander

Maatschapslid
Algemeen fysiotherapeut
AGB-code: 04113213

Pijn bij bewegen of andere klachten? Bekijk ook onze andere specialisaties:
manuele therapie, neurorevalidatie, handtherapie, oedeemtherapie, covid-19 revalidatie en meer.