$(document).ready(function(){ if ($(".et_pb_column_11").css('background-color') === true) { $(".et_pb_column_11").css('background-color') == 'white'; } });
076 - 58 733 00

Fysiotherapie
Heusdenhout

Functionele Elektrostimulatie

Functionele Elektrostimulatie

Bij functionele elektrostimulatie (FES) worden via de huid pulsjes naar de zenuwen gestuurd. De zenuwen vervoeren deze pulsjes naar de spieren waardoor de spieren samentrekken. Door middel van elektrostimulatie kunnen we spieren die niet of niet goed functioneren ondersteunen tijdens het trainen. Op deze manier kunnen we oefeningen doen die zonder de elektrostimulatie niet mogelijk zouden zijn.

Elektrostimulatie kan ook een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van decubitus (drukwonden). Door regelmatig de spieren van het zitvlak en onderbenen te stimuleren behouden de spieren hun massa en blijven ze gezond. Uit onderzoek is gebleken dat dit het risico op het krijgen van decubitus verkleint.

Onze aanpak

Klachten

CVA, Beroerte
Dwarslaesie
Spierziekten

Verwijzingen

Elektrostimulatie wordt meestal toegepast bij een neurologische aandoening of spierziekte als een beroerte, dwarslaesie, multiple sclerosis (MS), guillian-barre syndroom of CIDP. Voor fysiotherapie bij een neurologische aandoening of spierziekte is een verwijzing van uw behandelend specialist nodig.

Wilt u weten of u een verwijzing nodig heeft, neem dan contact op met de praktijk.

Behandelingen

Functionele elektrostimulatie (FES) kan worden ingezet tijdens het trainen. Met behulp van elektrostimulatie kunnen we functies trainen die zonder de stimulatie niet mogelijk zouden zijn. U kunt hierbij denken aan het opstaan en gaan zitten, fietsen of het heffen van de voeten.

Elektrostimulatie kan ook worden ingezet bij het vergroten of behouden van spiermassa van spieren die volledig verlamd zijn. Door elektrostimulatie blijven verlamde spieren gezond en neemt het risico op het krijgen van decubitus af.

Behandelaars

Bas

Carien

Bram