Fysiotherapie bij etalagebenen

Fysiotherapie Heusdenhout

Wat is Fysiotherapie bij etalagebenen?

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut gespecialiseerd in claudicatio intermittens (etalagebenen)? U kunt altijd bij een van onze bij claudicationet aangesloten therapeuten terecht.

De behandeling van claudicatio intermittens (ook wel “etalagebenen” genoemd) richt zich op de begeleiding van patiënten met (pijn)klachten op basis van een (gedeeltelijke) verstopping van bloedvaten meestal gelegen in de benen of soms in het bekken. De aangewezen behandeling is uitgebreide looptraining op een loopband, zo nodig gecombineerd met adviezen over de leefwijze zoals voeding, stoppen met roken, meer bewegen enz.

Onze aanpak

Claudicatio Intermittens (Etalage benen)

Voor de behandeling van Claudicatio Intermittens (etalage benen) heeft u een verwijzing nodig van uw behandelend specialist (vaatarts) of uw huisarts.

De fysiotherapeut helpt u om uw klachten te verminderen en te zorgen dat de risico’s op adervernauwing beperkt blijven. Vaak zijn mensen met claudicatio intermittens (CI) geneigd om minder of geforceerd te bewegen. De fysiotherapeut kan u helpen om op de juiste manier in beweging te blijven. Tijdens de therapie wordt er gebruik gemaakt van looptraining met als doel het verbeteren van de coördinatie, loopafstand en het uithoudingsvermogen.

De fysiotherapeut streeft ernaar dat u zelfstandig uw klachten onder controle kunt houden. Dit kan met behulp van een activeringsprogramma. Dit programma helpt u om zelfstandig te blijven bewegen en gezond te leven. De fysiotherapeut geeft een bewegingsadvies dat bij u past.

Behandelaars

Sander

Maatschapslid
Algemeen fysiotherapeut
AGB-code: 04113213

Pijn bij bewegen of andere klachten? Bekijk ook onze andere specialisaties:
manuele therapie, neurorevalidatie, handtherapie, oedeemtherapie, covid-19 revalidatie en meer.