Handtherapie

Fysiotherapie Heusdenhout

Wat is Handtherapie?

Bent u op zoek naar een handtherapeut in Breda? U kunt bij onze handtherapeut terecht.

De hand is misschien wel het mooiste gereedschap dat we bezitten. We gebruiken onze handen om te communiceren en voorwerpen te manipuleren. Bovendien is de hand de belangrijkste bron van onze tastzin.

De hand en pols vormen samen een complex geheel. Alle onderdelen zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd wat ons in staat stelt er complexe taken mee uit te voeren. Door de complexiteit van de hand is het een erg kwetsbaar orgaan. Ogenschijnlijk kleine letsels kunnen grote gevolgen hebben voor ons dagelijks functioneren. Een goede behandeling door een ervaren handtherapeut is daarom essentieel.

Een handtherapeut is een erkend ergotherapeut of fysiotherapeut, die zich door uitgebreide nascholing gespecialiseerd heeft in de behandeling van klachten en letsels aan hand, pols en arm. Handtherapeuten zijn uitstekend op de hoogte van de anatomie van de hand en van de verschillende letsels en aandoeningen. Zij werken nauw samen met huisartsen, handchirurgen en overige medische specialisten, waardoor u de beste kans heeft op een goed (postoperatief) herstel.

Onze aanpak

Peesletse
Carpale tunnelsyndroom
Duimbasis artrose
Gebroken middenhandsbeentje of vinger
Gebroken pols
Revalidatie na een operatie aan de hand en/of pols
Mallet finger
Midcarpale instabiliteit
Morbus Dupuytren
Morbus Quervain
Overbelastingsklachten
Skiduim
Triggerfinger

Er zijn verschillende middelen die een handtherapeut tijdens de behandeling kan inzetten. De middelen die een handtherapeut kan inzetten zijn onder andere; adviezen ten aanzien van het gebruik van de hand in het dagelijks leven, spalk- en/of bracetherapie, oefentherapie, tapen, manuele mobilisaties, wondbehandeling, littekenmassage en zwelling bestrijding.

Handtherapie is in alle gevallen direct toegankelijk, dat betekent dat u geen verwijzing van uw huisarts nodig heeft. In sommige gevallen kan het zijn dat uw handtherapeut een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig heeft. De behandelingen handtherapie vallen onder de behandelingen fysiotherapie en worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering tenzij u een chronische indicatie heeft.

Behandelaars

Jochem

Algemeen fysiotherapeut
AGB-code: 04851230

Pijn bij bewegen of andere klachten? Bekijk ook onze andere specialisaties:
manuele therapie, neurorevalidatie, handtherapie, oedeemtherapie, covid-19 revalidatie en meer.