$(document).ready(function(){ if ($(".et_pb_column_11").css('background-color') === true) { $(".et_pb_column_11").css('background-color') == 'white'; } });
076 - 58 733 00

Fysiotherapie
Heusdenhout

Manuele therapie

Manuele therapie

Bent u op zoek naar een manueel therapeut in Breda? U kunt bij een van onze manuele therapeuten terecht.

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie waarbij de kwaliteit en functie van de gewrichten en aanliggende structuren centraal staan. Denk hierbij aan spieren, pezen en kapsels. Daarnaast wordt ook onderzocht of er factoren zijn die een positieve of negatieve invloed hebben op uw klacht. Hierbij kunt u denken aan uw algemene lichamelijke toestand, aan stress, werk of hobby.

Manuele therapie is bewezen effectief bij verscheidene klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Hierbij betreft het onder andere: hoofdpijn, nekpijn, artrose van heup en knie, whiplash, (lage) rugklachten, tenniselleboog, schouderklachten en bepaalde vormen van duizeligheid.

Onze aanpak

Klachten

Nek- en rugklachten
(Gewrichts-) mobiliteitsklachten
Duizeligheid
Hoofdpijn
Schouderklachten
Tenniselleboog

Verwijzingen

Fysiotherapie is in de meeste gevallen direct toegankelijk, dat betekent dat u geen verwijzing van uw huisarts nodig heeft. In sommige gevallen kan het zijn dat uw manueel therapeut een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig heeft. De behandelingen fysiotherapie worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering tenzij u een chronische indicatie heeft.

Behandelingen

Heeft u een klacht of pijn aan bepaalde gewrichten, dan kan de manueel therapeut u helpen. Deze heeft zich gespecialiseerd in technieken voor het herstellen of verbeteren van de beweeglijkheid van gewrichten. Bij de eerste behandeling wordt middels een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek gekeken welke factoren van invloed zijn op de klacht. Aan de hand van deze factoren wordt er samen met u een behandelplan opgesteld.

De behandeling bestaat meestal uit zacht duwen, trekken of draaien van een lichaamsdeel; dit zijn de zogeheten mobilisaties. Soms kiest de manueel therapeut ervoor om deze mobilisaties aan te vullen met een impuls. Dit noemen we dan een manipulatie. Hierbij kan een knap of knakje gevoeld of gehoord worden. Dit is niet pijnlijk. Naast deze mobilisaties wordt vaak ook een oefenprogramma samengesteld voor thuis. De manueel therapeut kan er ook voor kiezen om de spieren of pezen direct te beïnvloeden middels specifieke technieken.

Behandelaars

Jody

Teske