$(document).ready(function(){ if ($(".et_pb_column_11").css('background-color') === true) { $(".et_pb_column_11").css('background-color') == 'white'; } });
076 - 58 733 00

Fysiotherapie
Heusdenhout

Medical Taping

Medical Taping

Medical taping is een tapemethode die is ontwikkeld met de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen. We gebruiken een elastische tapesoort die de spieren in hun functie ondersteunt zonder daarbij de beweging te beperken. Aangedane spieren kun je zo behandelen en hierbij activeer je het lichaamseigen herstel proces. De tape tilt als het ware de bovenste huidlaag op, waardoor het volume van de huidlaag groter wordt. Dit verbetert de doorbloeding, waardoor voedingstoffen beter kunnen worden aangevoerd en afvalstoffen worden afgevoerd. Ook wordt door de liftende werking van de tape de druk op de zenuwen verminderd. De tape kan meerdere dagen blijven zitten zonder nadelige bijwerkingen. U kunt er zelfs mee douchen. Omdat de tape gewoon kan blijven zitten, draagt deze bij aan een 24-uurs behandeling.

Onze aanpak

Klachten

Houding en beweging
Knieklachten
Nek- en rugklachten
Schouderklachten
Spier en peesklachten
Sportblessures

Verwijzingen

U kunt bij ons terecht via directe toegankelijkheid (zonder verwijzing) of met een verwijzing van uw huisarts of specialist. De behandelingen fysiotherapie worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Behandelingen

Medical taping kan worden gebruikt voor de behandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem), houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting (zoals tennis- of golferselleboog) en voor neuro-reflectoire beïnvloeding (bijvoorbeeld bij hoofdpijn).

Behandelaars

Sander

Sandra

Teske

Audrey

Bram