Oncologie

Fysiotherapie Heusdenhout

Wat is Oncologie?

In Nederland neemt het aantal mensen bij wie de diagnose kanker wordt gesteld jaarlijks toe. Daarom bieden wij, fysiotherapie Heusdenout & Psychomatiek Breda een beweegprogramma oncologie aan.

Onze aanpak

Klachten, zoals vermoeidheid, leiden tot een lagere kwaliteit van leven en vermindert uw activiteiten in het dagelijks leven. Door meer te bewegen zullen de conditie en vaardigheden weer toenemen. U krijgt meer grip op de vermoeidheid en u zult een fitter gevoel krijgen.

Doelstellingen:

  • Ontwikkelen en behouden van een actieve leefstijl.
  • Verhogen van de conditie en het activiteitenniveau.
  • Verbeteren van de kwaliteit van leven.

Mensen die behandeld zijn voor een oncologische aandoening en/of:

nog niet het gewenste niveau van lichamelijk functioneren hebben behaald.
na het volgen van Balans (Revant) toch nog niet zelf de draad kunnen oppakken voor wat betreft behouden van hun fysieke functioneren en nog niet voldoen aan de Nederlandse norm voor gezond bewegen (NNGB).
angst hebben om te bewegen
behoefte hebben aan begeleiding bij het volgen van een trainingsprogramma

Het beweegprogramma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Intake-fysieke testen
  • Trainingsprogramma
  • Tussentijdse evaluatie
  • Eindevaluatie

De training duurt 16 weken met een frequentie van 2x per week. De praktijk beschikt over een goed uitgeruste oefenruimte met kracht- en cardioapparatuur. Daarnaast beschikken wij over een ruime gymzaal voor sport- en spelmogelijkheden en looptraining.

Begeleiding in groepsverband

Wij bieden u de mogelijkheid aan om in kleine groepjes te trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut met specifieke kennis op het gebied van oncologie.

Individuele begeleiding

Indien u liever individueel begeleid wilt worden of u heeft individuele begeleiding nodig dan is dat ook mogelijk in het PMC.

Na het programma kunt u de training voortzetten in de vorm van het reguliere sportaanbod of u kunt deelnemen aan Fysio-FIT binnen onze praktijk.

Het beweegprogramma wordt gedeeltelijk of geheel vergoed door uw zorgverzekeraar afhankelijk van hoeveel behandelingen u vergoed krijgt. Als u vragen heeft m.b.t. het beweegprogramma dan kunt u contact opnemen met Fysiotherapie Heusdenhout via 076-5873300.

Behandelaars

Frans

Maatschapslid
Algemeen fysiotherapeut
AGB-code: 04018245

Sandra

Algemeen fysiotherapeut
AGB-code: 04100463

Pijn bij bewegen of andere klachten? Bekijk ook onze andere specialisaties:
manuele therapie, neurorevalidatie, handtherapie, oedeemtherapie, covid-19 revalidatie en meer.