$(document).ready(function(){ if ($(".et_pb_column_11").css('background-color') === true) { $(".et_pb_column_11").css('background-color') == 'white'; } });
076 - 58 733 00

Fysiotherapie
Heusdenhout

Parkinson

Parkinson

Uit onderzoek en ervaring blijkt dat bewegen bij Parkinson een belangrijk onderdeel is van de behandeling. Bewegen heeft een positieve invloed op de gezondheid en is nog leuk ook. Het houdt conditie en vaardigheden langer op peil en u zult zich prettiger voelen.
Het programma bestaat uit drie onderdelen:

1. Intake

Deze intake bestaat uit een kennismakingsgesprek, daarna worden de fysieke mogelijkheden en de persoonlijke doelen in kaart gebracht en wordt de opstart van het programma met u besproken.

2. Training

U traint wekelijks 1 uur, verdeeld in 30 minuten cardiotraining en fitness en 30 minuten specifieke oefeningen in de vrije ruimte met aandacht voor o.a. balans, loopvaardigheid en afstand, mobiliteit/soepelheid, cueing, circuittraining en/of sport & spel. Het programma kan zowel individueel als in kleine groepjes gevolgd worden.

3. Hertest

Tijdens de intake worden er verschillende testen gedaan. Deze testen worden iedere drie maanden herhaald, om zo het trainingsproces in kaart te kunnen brengen. Deze testgegevens worden (indien gewenst) gedeeld met de behandelend neuroloog of Parkinsonverpleegkundige.

Wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar?

Ja, de ziekte van Parkinson is een chronische aandoening wat betekent dat fysiotherapie vanuit het basispakket vergoed wordt maar pas nadat de eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering (indien aanwezig en voldoende) betaald worden. Hiervoor is een verwijzing van de neuroloog vereist.
Wilt u meer informatie over het beweegprogramma, of heeft u vragen over uw zorgverzekering, neem dan vrijblijvend contact op met een van onze fysiotherapeuten.

Bas

Evita

Lieke