Shockwave Therapie

Fysiotherapie Heusdenhout

Wat is Shockwave Therapie?

Op zoek naar therapeuten met ervaring op het gebied van shockwave in Breda? U kunt altijd bij een van onze in shockwave gespecialiseerde fysiotherapeuten terecht.

Shockwave therapie is een moderne en erg doeltreffende behandelmethode die het genezingsproces versnelt door het activeren van de zelfhelende eigenschappen van het lichaam. Met geluidsimpulsen -golven- kunnen we het lichaam stimuleren en de bloedcirculatie verbeteren. Met andere woorden, Shockwave therapie heeft alles te maken met het activeren en stimuleren van het eigen herstelvermogen van het lichaam. Het is een goede aanvulling op de algemeen bekende fysio- en manueel therapeutische behandelingen. Voor het stellen van een diagnose werkt Fysiotherapie Heusdenhout o.a. met echografie. Shockwave is in combinatie met echografie (stellen diagnose) een uitstekende behandelmethode.

Onze aanpak

Achillespees klachten
Knieklachten
Schouderklachten
Hielspoor

U kunt bij ons terecht via directe toegankelijkheid (zonder verwijzing) of met een verwijzing van uw huisarts of specialist. De behandelingen fysiotherapie worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Shockwave wordt door alle zorgverzekeraars vergoed als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. Wij brengen geen extra kosten in rekening voor het gebruik van Shockwave Therapie.

Allereerst lokaliseert de fysiotherapeut het pijngebied. Dit gebeurt door middel van palpatie (voelen) en er kan eventueel gebruik gemaakt worden van echografie. Nadat de bron van de pijn en het pijngebied zijn geĆÆdentificeerd, wordt het letsel blootgesteld aan korte shockwave-pulsen. U hoort een duidelijk tikken en voelt de schokken in uw lichaam.

De hoog energetische impulsen verbeteren de stofwisseling en de bloedcirculatie in het pijngebied. Ze stimuleren op die manier het aanwezige herstelmechanisme van het lichaam.

Enkele voordelen van Shockwave:

  • Behandeling zonder geneesmiddelen of chirurgie
  • Kortdurende behandeling (5-10 min. per sessie)
  • Uitstekend therapiesucces na slechts 2-4 behandelingen
  • Behandeling van de oorzaken i.p.v. de symptomen
  • Pijnverzachting en herstel van volledige mobiliteit na enkele dagen
  • Weinig bijwerkingen. Wel kan direct na de behandeling een lichte roodheid of zwelling ontstaan.
  • Dankzij Shockwave kan een injectie of operatie overbodig zijn.

Behandelaars

Sander

Maatschapslid
Algemeen fysiotherapeut
AGB-code: 04113213

Jody

Manueel fysiotherapeut, MSc
AGB-code: 04112793

Pijn bij bewegen of andere klachten? Bekijk ook onze andere specialisaties:
manuele therapie, neurorevalidatie, handtherapie, oedeemtherapie, covid-19 revalidatie en meer.