Ademwerk

Ademhaling weerspiegelt de buitenwereld jouw binnenwereld

Wat is ademwerk?

Het ademwerk gaat in eerste plaats over bewustwording, alleen dat waarvan je je bewust van bent kan je doorvoelen en integreren. Door je ademhaling tijdens een ademsessie te verbinden stap je een proces in, waarbij dat wat onbewust is in jou, naar de oppervlakte kan komen. Zo kan je laag voor laag geblokkeerde energie en oude pijn loslaten. Door de geblokkeerde energie los te laten kan je levensenergie weer meer gaan stromen. Dit ademwerk brengt je in contact met dat wat je werkelijk bent; hierdoor kan je steeds meer leven vanuit authenticiteit.

Leer onze therapeuten kennen

Individuele therapie/training

Bij de individuele sessies is er volledige aandacht voor jouw proces en wordt specifiek gewerkt aan jouw thematieken.
Na een uitgebreide intake gaan we aan de slag en gaan we jou ondersteunen in het behalen van jouw persoonlijke doelen die zowel op fysiek, mentaal als emotioneel vlak kunnen liggen. Naast het analyseren van jouw ademhalingspatroon en het aanleren van een functionele ademhaling kunnen we steeds een laagje dieper gaan.

Ben jij benieuwd wat ademwerk voor jou kan betekenen?
Ik vertel je graag meer over ademwerk tijdens een intakegesprek. De intake wordt vergoed als je aanvullend verzekerd bent.
Niet aanvullend verzekerd? Dan kunt u bij ons direct afrekenen middels pin.

"Ademhaling is geen magie maar het kan wel magisch zijn."

Buikademhaling-scaled-1
Groepen: introductie workshop
Deze workshop is gericht op het verkrijgen van (basis)kennis op het gebied van ademhaling en het aanleren van technieken die gericht zijn op het activeren van het deel van het zenuwstelsel dat gericht is op ontspanning, rust en herstel, het parasympatische zenuwstelsel.
In deze workshop bieden we basiskennis aan op het gebied van ademhaling. Natuurlijk gaan we deze basiskennis vertalen naar de praktijk zodat je na de workshop verschillende technieken kan gebruiken in het dagelijks leven.
Onderwerpen die in deze workshop worden besproken zijn:
  • De werking van het ademhalingsstelsel;
  • De werking van (hulp)ademhalingsspieren;
  • De werking van het perifere zenuwstelsel;
  • Stress/emotie;
  • Het uitvoeren van 10 effectieve ademhalingsoefeningen gericht op ontspanning en herstel.

 

Na afloop van deze workshop ontvang je de ademhalingsoefeningen per mail inclusief de ondersteunende muziek voor jouw ademsessies thuis.

Thee, koffie en fruit staan voor jullie klaar tijdens de workshop.

Kosten: €55,-

IMG_20240407_133348_147
Ademhaling
Jouw ademhaling is een afspiegeling van hoe je leeft. Veel mensen zijn zich niet bewust van hun ademhaling. Jouw ademhaling wordt automatisch gestuurd en is door jouw leefstijl, gebeurtenissen en gewoontes aangepast. Vaak overademen we zonder dit bewust te doen. Dit kan zich manifesteren in zowel fysieke, als mentale en emotionele klachten, zoals lage energie, rusteloosheid, neerslachtigheid en gebrek aan grip op je leven. We voelen ons uit balans en zien bepaalde symptomen als 'normaal' omdat dit al jaren zo is. Overademen kan klachten en symptomen met zich meebrengen die vaak niet aan de ademhaling gekoppeld worden. Toch is het zeer de moeite waard om te kijken of ademwerk jouw symptomen op een positieve manier kan veranderen.
Overige informatie
Verdiepingsworkshop: Breathwork: Just Breathe, (c)enter yourself 2,5 uur Kosten: €55,- Deze workshop wordt aangeboden vanaf juli 2024. Houd de website en sociale in de gaten voor meer informatie. 2-daagse training: Breathwork Meer informatie volgt vanaf oktober 2024. TRB: Trauma Release Breathwork Meer informatie volgt vanaf juli 2024. BRTT: Body Remembers Trauma Therapy Meer informatie volgt vanaf juli 20424.

Veelgestelde vragen

Ontdek onze samengestelde veelgestelde vragen voor inzicht in diensten, behandelingen, verzekeringen, en meer. Klik voor alle vragen op de knop hieronder. Toegewijd team, bereik uw gezondheidsdoelen.

Vind verlichting en herstel bij onze fysiotherapiepraktijk

Neem vandaag nog contact op via ons telefoonnummer 076-5873300 of gebruik het contactformulier om een afspraak te maken bij Fysiotherapie Heusdenhout. Wij kijken ernaar uit om samen met u te werken aan een gezonder en actiever leven.