Sportfysiotherapie

Optimaliseer prestaties en voorkom blessures

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is gericht op het onderzoeken en behandelen van blessures en bewegingsproblemen bij sporters en actieve individuen. Bij Fysiotherapie Heusdenhout begrijpen we de specifieke behoeften van sporters en streven we naar het optimaliseren van prestaties en herstel. Deze therapie streeft naar pijnverlichting, verbeterde beweging, functionele balans en optimale prestaties. Geschikt voor klachten zoals sportblessures, overbelasting, spierpijn en bewegingsbeperkingen.

Leer onze sportfysiotherapeuten kennen

Onze aanpak

Verbetering van prestaties, blessurepreventie. Individuele sportgerichte begeleiding.
Stap 1:
Intake en anamnese
Grondige evaluatie van uw sportgerelateerde klachten en doelen.
Stap 2:
Behandelplan opstellen
Op maat gemaakt plan gericht op uw sport en situatie.
Stap 3:
Behandeling en begeleiding
Gerichte oefeningen en technieken voor herstel en prestatieverbetering.
Stap 4:
Evaluatie en preventie
We werken aan het behouden van optimale prestaties en het voorkomen van blessures.
Wanneer sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is geschikt voor een breed scala aan sportgerelateerde klachten, zoals:

• Sportblessures
• Spier- en gewrichtspijn
• Overbelasting
• Revalidatie na operaties

_DSC6935-min
Uw welzijn staat voorop

Bij Fysiotherapie Heusdenhout streven we ernaar om een professionele en ondersteunende omgeving te bieden waarin u zich op uw gemak voelt. Onze sportfysiotherapeuten staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden naar een gezondere en betere prestaties.

Neem vandaag nog contact met ons op via ons telefoonnummer 076-5873300 of gebruik het contactformulier om een afspraak te maken. We kijken ernaar uit om samen met u te werken aan uw sportdoelen.

_DSC6874-min
Verwijzing nodig?
In de meeste gevallen heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig om fysiotherapie bij ons te starten. De kosten voor behandelingen worden doorgaans vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.
Onze faciliteiten
Onze moderne praktijk biedt een comfortabele omgeving met geavanceerde apparatuur en faciliteiten, zodat u de best mogelijke fysiotherapeutische zorg kunt ontvangen.

Veelgestelde vragen

Ontdek onze samengestelde veelgestelde vragen voor inzicht in diensten, behandelingen, verzekeringen, en meer. Klik voor alle vragen op de knop hieronder.
Veelvoorkomende sportblessures zijn onder andere verstuikingen, spierscheuringen, peesproblemen, gewrichtsletsels en overbelastingsblessures.
Sportfysiotherapeuten kunnen atleten leren hoe ze blessures kunnen voorkomen door middel van specifieke oefeningen, techniekverbeteringen en kracht- en flexibiliteitstraining.
De duur van het herstel varieert afhankelijk van het type blessure, de ernst ervan en de individuele respons op de behandeling. Uw fysiotherapeut kan een schatting geven op basis van uw specifieke situatie.
Ja, sportfysiotherapie is vaak essentieel voor postoperatieve revalidatie na orthopedische ingrepen, zoals knie- of schouderchirurgie.
Niet noodzakelijk. Sportfysiotherapeuten kunnen aangepaste trainingsprogramma’s ontwikkelen die rekening houden met uw blessure en u helpen om geleidelijk aan weer aan sportactiviteiten deel te nemen.
Sportfysiotherapeuten kunnen atleten helpen bij het ontwikkelen van specifieke trainingsprogramma’s die de kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en techniek verbeteren om hun prestaties te optimaliseren. U kunt ook eens een kijkje nemen op www.bredapt.nl.

Vind verlichting en herstel bij onze fysiotherapiepraktijk

Neem vandaag nog contact op via ons telefoonnummer 076-5873300 of gebruik het contactformulier om een afspraak te maken bij Fysiotherapie Heusdenhout. Wij kijken ernaar uit om samen met u te werken aan een gezonder en actiever leven.