Hartrevalidatie

Herstel met deskundige begeleiding

Navigatie
No data was found

Wat is hartrevalidatie?

Hartrevalidatie richt zich op het herstel en de verbetering van de algehele gezondheid van patiënten na een hartgerelateerde aandoening. Bij Fysiotherapie Heusdenhout begrijpen we het belang van een veilige en effectieve revalidatie na een hartprobleem, om uw welzijn te bevorderen.

Deze vorm van revalidatie heeft als doel het verminderen van klachten, het verbeteren van uw conditie en het herwinnen van uw vertrouwen in lichamelijke activiteit. Het is geschikt voor personen die herstellen van een hartaanval, hartoperatie of andere hartproblemen.

Wanneer hartrevalidatie?

Hartrevalidatie is nuttig in situaties zoals:

  • Hartaanvallen
  • Hartoperaties
  • Hartfalen
  • Hartprocedures
_DSC7022-min

Uw welzijn staat voorop

Bij Fysiotherapie Heusdenhout zorgen we voor een veilige en professionele omgeving om uw hartrevalidatie te begeleiden. Onze specialisten staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te ondersteunen op uw reis naar een gezonder hart en welzijn.

Neem vandaag nog contact met ons op via ons telefoonnummer 076-5873300 of gebruik het contactformulier om een afspraak te maken. We kijken ernaar uit om samen met u te werken aan een sterker en gezonder hart.

Veelgestelde vragen

Ontdek onze samengestelde veelgestelde vragen voor inzicht in diensten, behandelingen, verzekeringen, en meer. Klik voor alle vragen op de knop hieronder. Toegewijd team, bereik uw gezondheidsdoelen.
Hartrevalidatie is een gestructureerd programma dat fysieke activiteit, educatie en psychosociale ondersteuning combineert om het herstel en de algehele gezondheid van mensen met hartaandoeningen te verbeteren.
Hartrevalidatie is geschikt voor mensen die een hartaanval hebben gehad, een coronaire bypassoperatie hebben ondergaan, een stent hebben gekregen, of een andere hartaandoening hebben.
De duur van een hartrevalidatieprogramma kan variëren, maar het omvat meestal 12 weken met regelmatige sessies, meestal 1 tot 2 keer per week.
De doelen van hartrevalidatie omvatten het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid, het verminderen van risicofactoren voor hartaandoeningen, het herstellen van het zelfvertrouwen en de kwaliteit van leven, en het leren omgaan met stress.
Hartrevalidatie omvat vaak aerobe oefeningen zoals wandelen, fietsen en roeien, evenals krachttraining en flexibiliteitsoefeningen.

Vind verlichting en herstel bij onze fysiotherapiepraktijk

Neem vandaag nog contact op via ons telefoonnummer 076-5873300 of gebruik het contactformulier om een afspraak te maken bij Fysiotherapie Heusdenhout. Wij kijken ernaar uit om samen met u te werken aan een gezonder en actiever leven.