Oncologie

Ondersteuning tijdens en na kankerbehandeling

Navigatie

Wat is oncologie?

Het aantal mensen in Nederland bij wie de diagnose kanker wordt gesteld, neemt jaarlijks toe. Als reactie hierop bieden wij, Fysiotherapie Heusdenhout & Psychomatiek Breda, een beweegprogramma oncologie aan.

Voor wie is het beweegprogramma bedoeld?

Het beweegprogramma is geschikt voor mensen die behandeld zijn voor een oncologische aandoening en/of:

  • Nog niet het gewenste niveau van lichamelijk functioneren hebben bereikt.
  • Na het volgen van Balans (Revant) nog steeds moeite hebben met het behouden van hun fysieke functioneren en nog niet voldoen aan de Nederlandse norm voor gezond bewegen (NNGB).
  • Angst hebben om te bewegen.
  • Begeleiding nodig hebben bij het volgen van een trainingsprogramma.

Inhoud van de training

Het beweegprogramma omvat de volgende onderdelen:

  • Intake met fysieke testen.
  • Trainingsprogramma
  • Tussentijdse evaluatie.
  • Eindevaluatie

 De training heeft een duur van 16 weken en wordt twee keer per week gegeven. Onze goed uitgeruste oefenruimte beschikt over kracht- en cardioapparatuur. Daarnaast hebben we een ruime gymzaal voor sport- en spelmogelijkheden en looptraining.

_DSC6884-min

Vergoeding

De vergoeding van het beweegprogramma is geheel of gedeeltelijk afhankelijk van uw zorgverzekeraar en het aantal vergoede behandelingen. Voor vragen over het beweegprogramma kunt u contact opnemen met Fysiotherapie Heusdenhout via 076-5873300.

Behandelaars

1
Frans
Maatschapslid / algemeen fysiotherapeut
AGB-code: 04018245
4
Sandra
Algemeen fysiotherapeut
AGB-code: 04100463

Veelgestelde vragen

Ontdek onze samengestelde veelgestelde vragen voor inzicht in diensten, behandelingen, verzekeringen, en meer. Klik voor alle vragen op de knop hieronder. Toegewijd team, bereik uw gezondheidsdoelen.
Oncologische revalidatie is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen die kanker hebben (gehad). Het omvat aangepaste oefeningen en ondersteuning om fysieke en emotionele uitdagingen aan te pakken.
De behandelingen kunnen variëren, maar ze omvatten vaak fysiotherapie, gericht op het herstel van fysieke functies, en psychosociale ondersteuning om emotioneel welzijn te bevorderen.
Ja, oncologische revalidatie wordt meestal vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor specifieke details over vergoeding en voorwaarden.
Ja, oncologische revalidatie kan zowel tijdens als na de behandeling van kanker worden ingezet. Het is gericht op het ondersteunen van patiënten op verschillende stadia van hun traject.

Vind verlichting en herstel bij onze fysiotherapiepraktijk

Neem vandaag nog contact op via ons telefoonnummer 076-5873300 of gebruik het contactformulier om een afspraak te maken bij Fysiotherapie Heusdenhout. Wij kijken ernaar uit om samen met u te werken aan een gezonder en actiever leven.