Therapie voor en na operaties

Voorbereiding en herstel bij operatieve ingrepen

Navigatie
No data was found

Wat is fysiotherapie voor en na operaties?

Fysiotherapie voor en na operaties is gericht op het optimaliseren van uw herstelproces en het bevorderen van uw functionele capaciteit na chirurgische ingrepen. Bij Fysiotherapie Heusdenhout begrijpen we het belang van een effectieve revalidatie om u te helpen terug te keren naar uw dagelijkse activiteiten.

Deze vorm van therapie heeft als doel het minimaliseren van postoperatieve pijn, het vergroten van de bewegingsvrijheid, het versterken van spieren en het bevorderen van een snel en veilig herstel.

Wanneer fysiotherapie voor en na operaties?

Fysiotherapie voor en na operaties is relevant voor verschillende chirurgische ingrepen, zoals:

  • Orthopedische operaties (bijv. heup, knie, schouder)
  • Chirurgie van de wervelkolom
  • Cardiovasculaire operaties
  • Abdominale chirurgie
  • Chirurgische ingrepen aan handen en polsen
_DSC6312-min

Uw welzijn staat voorop

Bij Fysiotherapie Heusdenhout streven we ernaar om uw herstelproces te optimaliseren en u te ondersteunen bij elke stap van uw revalidatie. Onze deskundige therapeuten zijn beschikbaar om uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden op weg naar een succesvol herstel.

Neem vandaag nog contact met ons op via ons telefoonnummer 076-5873300 of gebruik het contactformulier om een afspraak te maken. We kijken ernaar uit om samen met u te werken aan een vlot en effectief herstel na uw operatie.

Veelgestelde vragen

Ontdek onze samengestelde veelgestelde vragen voor inzicht in diensten, behandelingen, verzekeringen, en meer. Klik voor alle vragen op de knop hieronder. Toegewijd team, bereik uw gezondheidsdoelen.
Preoperatieve fysiotherapie kan helpen bij het verbeteren van de algemene fysieke conditie en kracht van de patiënt, wat kan leiden tot een sneller en effectiever herstel na de operatie.
Preoperatieve fysiotherapie kan geschikt zijn voor patiënten die een geplande operatie ondergaan, zoals orthopedische chirurgie (bijvoorbeeld een knie- of heupvervanging) of cardiochirurgie.
Postoperatieve fysiotherapie is van essentieel belang voor het herstel na een operatie, omdat het kan helpen bij het voorkomen van complicaties, het herstellen van mobiliteit en kracht, en het verminderen van pijn.
Tijdens postoperatieve sessies zal de fysiotherapeut de patiënt begeleiden bij oefeningen die zijn ontworpen om de fysieke functie te herstellen, zwelling te verminderen en de wondgenezing te ondersteunen.