Algemene fysiotherapie

Herstel snel met onze experts

Fysiotherapie Heusdenhout

Omdat een goede gezondheid van invloed is op de kwaliteit van leven vinden wij dat iedereen het recht heeft op een persoonlijke behandeling met als doel zo optimaal mogelijk te functioneren. Daarom leveren wij fysiotherapie voor iedereen die dit nodig heeft in de wijk Heusdenhout, de stad Breda en omstreken. Om deze doelstellingen te bereiken hebben onze fysiotherapeuten verschillende specialisaties en werken wij samen met andere zorgverleners binnen ons centrum en daarbuiten. Wij staan voor een veilige en professionele omgeving voor zowel onze cliënten als onze medewerkers. Wij leveren een bijdrage aan het verbeteren van het welzijn van de bewoners van de wijk Heusdenhout en de stad Breda. Dit doen wij door het leveren van kwalitatief hoge zorg en het organiseren, faciliteren en ondersteunen van lokale initiatieven die daarop van invloed zijn. Onze ervaren fysiotherapeuten werken nauw samen met u om uw specifieke behoeften en doelen te begrijpen. Of u nu te maken heeft met spier- en gewrichtspijn, houdingsproblemen, bewegingsbeperkingen of andere lichamelijke klachten, wij streven ernaar om u te helpen uw volledig potentieel te bereiken.

Leer ons team kennen!

Veelvoorkomende klachten

Onze fysiotherapeuten analyseren uw klacht grondig tijdens een uitgebreide anamnese en stellen een individueel behandelplan op. Onze begeleiding bij uw herstel omvat advies, educatie en op maat gemaakte oefeningen. Preventie van toekomstige klachten behoort ook tot onze focus. Algemene fysiotherapie behandelt klachten met betrekking tot gewrichten, spieren en pezen.
Spier- en peesklachten
Optimaliseer beweging bij spier- en peesklachten.
Overige gewrichtsklachten
Behandel diversiteit aan gewrichtsklachten effectief.
Nek- en rugklachten
Verlicht ongemak in nek en rug.
Houding en beweging
Verbetering van houding en beweging.

Onze aanpak

Fysiotherapeuten inventariseren uw klacht tijdens de anamnese en stellen een behandelplan op. Begeleiding bij herstel omvat advies, voorlichting, massagetechnieken en oefeningen. Voorkomen van klachten is ook mogelijk. Gewrichts-, spier- en peesklachten vallen onder algemene fysiotherapie.
Stap 1
Intake en anamnese
Klachten en medische geschiedenis worden besproken.
Stap 2
Behandelplan opstellen
Doelen en methoden voor herstel worden opgesteld.
Stap 3
Behandeling en begeleiding
Technieken, oefeningen en advies worden toegepast.
Stap 4
Evaluatie en preventie
Metingen van voortgang en advies voor preventie.
Wat doet een fysiotherapeut?

Wanneer u bij ons onder behandeling komt, beginnen we met een grondige inventarisatie van uw klachten, dit noemen we anamnese. Daarna werken we samen met u aan een persoonlijk behandelplan. Tijdens de behandeling streven we naar effectieve begeleiding bij uw herstel. Onze fysiotherapie omvat verschillende benaderingen, zoals advies, voorlichting, praktijkoefeningen en thuisoefeningen. Daarnaast kan de behandeling gericht zijn op preventie. Klachten aan gewrichten, spieren en pezen vallen onder de expertise van onze algemene fysiotherapie.

_DSC6657-min
Behandeling

Onze aanpak begint met een grondige evaluatie waarbij onze diepgaande kennis van anatomie en beweging wordt ingezet. Dit vormt de basis voor een gepersonaliseerd behandelplan met de juiste combinatie van oefeningen, manuele technieken en educatie. We richten ons niet alleen op symptoomverlichting, maar ook op het aanpakken van de onderliggende oorzaken, en werken samen met u aan herstel van mobiliteit, kracht, coördinatie en algehele functionaliteit. Of u nu een atleet bent, een professional met werk gerelateerde spanningen, of iemand die streeft naar een betere levenskwaliteit, wij begeleiden u op uw weg naar herstel en welzijn.

_DSC6874-min
Verwijzing nodig?
In de meeste gevallen heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig om fysiotherapie bij ons te starten. De kosten voor behandelingen worden doorgaans vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.
Onze faciliteiten
Onze moderne praktijk biedt een comfortabele omgeving met geavanceerde apparatuur en faciliteiten, zodat u de best mogelijke fysiotherapeutische zorg kunt ontvangen.

Veelgestelde vragen

Ontdek onze samengestelde veelgestelde vragen voor inzicht in diensten, behandelingen, verzekeringen, en meer. Klik voor alle vragen op de knop hieronder.
Algemene fysiotherapie is bedoeld voor mensen van alle leeftijden met uiteenlopende lichamelijke klachten of aandoeningen. Dit kan variëren van blessures en spierpijn tot revalidatie na een operatie. De therapie richt zich op het verbeteren van bewegingsvrijheid, kracht, en het verminderen van pijn.
Tijdens een sessie zal de fysiotherapeut uw klachten beoordelen, u vragen stellen over uw medische geschiedenis en een behandelplan opstellen. Dit plan omvat meestal oefeningen, hands-on therapie, en advies voor thuisoefeningen. De therapie wordt aangepast aan uw specifieke behoeften.
Nee, in de meeste gevallen heeft u geen verwijzing nodig om fysiotherapie te starten. U kunt direct een afspraak maken. Echter, sommige zorgverzekeraars kunnen een verwijzing vereisen voor vergoeding. Raadpleeg uw polisvoorwaarden voor meer informatie.
Het aantal benodigde sessies varieert afhankelijk van uw aandoening en de ernst ervan. Uw fysiotherapeut zal een behandelplan opstellen en de voortgang evalueren. Samen zult u bepalen hoeveel sessies nodig zijn om uw doelen te bereiken.

Vind verlichting en herstel bij onze fysiotherapiepraktijk

Neem vandaag nog contact op via ons telefoonnummer 076-5873300 of gebruik het contactformulier om een afspraak te maken bij Fysiotherapie Heusdenhout. Wij kijken ernaar uit om samen met u te werken aan een gezonder en actiever leven.