Hart- en vaatziekten

Optimale zorg voor hart- en vaatpatiënten

Navigatie

Wat is hart- en vaatziekten?

Hart- en vaataandoeningen behoren tot een van de belangrijkste gezondheidsrisico's in Nederland. Diverse interventies, zoals fysieke training, leefstijlprogramma's en gedragsgerichte behandelingen, blijken een positief effect te hebben op risicogedrag. Talrijke studies tonen aan dat patiënten met coronaire hartziekten profijt hebben van een fysiek trainingsprogramma bij het beïnvloeden van belangrijke cardiale risicofactoren, zoals lichamelijke inactiviteit, hypertensie, gestoorde lipidenspiegels (hypercholesterolemie en hyperlipidemie), obesitas, diabetes mellitus type 2, roken en ongezonde voedingsgewoonten.

Inhoud van de training

Vaak wordt multidisciplinair gewerkt, bijvoorbeeld met een diëtist of psycholoog. De fysiotherapeut richt zich in het beweegprogramma op de volgende aspecten:

  • Voorlichting
  • Begrip van de aandoening
  • Gedragsverandering met betrekking tot lichaamsbeweging
  • Stoppen met roken
  • Voedingsadvies en indien nodig gewichtsverlies
  • Oefentherapie: verbetering van de conditie en het algehele uithoudingsvermogen
  • Stimulatie van dagelijkse beweging (spel/coördinatieoefeningen op lage intensiteit om plezier in beweging te bevorderen)
  • Krachttraining (nadruk op krachtuithoudingsvermogen van bovenste en onderste ledematen)
  • Verbetering van fysieke belastbaarheid (uithoudingsvermogenstraining gericht op het verbeteren van de VO2max)
_DSC7022-min

Duur en opzet van het traject

Het volledige programma heeft een duur van 12-18 weken, met een trainingsfrequentie van 2 keer per week. U kunt individueel of in groepsverband trainen. De groep bestaat uit maximaal 6 personen. Na afronding van het programma kunt u uw training voortzetten door deel te nemen aan het reguliere sportaanbod of aan Fysio-FIT binnen onze praktijk.

Vergoeding

De vergoeding voor het beweegprogramma varieert, afhankelijk van het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt, en kan geheel of gedeeltelijk worden gedekt door uw zorgverzekeraar.

Behandelaars

2
Sander
Maatschapslid / Algemeen fysiotherapeut
AGB-code: 04113213
7
Audrey
Algemeen fysiotherapeut
AGB-code: 04117956

Veelgestelde vragen

Ontdek onze samengestelde veelgestelde vragen voor inzicht in diensten, behandelingen, verzekeringen, en meer. Klik voor alle vragen op de knop hieronder. Toegewijd team, bereik uw gezondheidsdoelen.
Hart- en vaatziekten (cardiovasculaire aandoeningen) zijn een groep aandoeningen die het hart en de bloedvaten aantasten, waaronder hartaanvallen, beroertes, hoge bloeddruk, en hartaandoeningen.
Risicofactoren zijn onder andere hoge bloeddruk, roken, overgewicht, diabetes, een ongezond voedingspatroon, gebrek aan lichaamsbeweging, genetische factoren en stress.
Risicovermindering omvat het aannemen van een gezonde levensstijl, zoals stoppen met roken, regelmatige lichaamsbeweging, een uitgebalanceerd dieet, het behouden van een gezond gewicht en het beheersen van hoge bloeddruk en diabetes.

Vind verlichting en herstel bij onze fysiotherapiepraktijk

Neem vandaag nog contact op via ons telefoonnummer 076-5873300 of gebruik het contactformulier om een afspraak te maken bij Fysiotherapie Heusdenhout. Wij kijken ernaar uit om samen met u te werken aan een gezonder en actiever leven.