Artrose

Artrosepijn verlichten en mobiliteit verbeteren

Navigatie

Wat is artrose?

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bewegen een positieve invloed heeft op verschillende gezondheidsaspecten en een directe relatie heeft met de kwaliteit van leven. Zelfs bij een chronische aandoening kan beweging bijdragen aan het behoud van uw gezondheid.

Doel van het artrose programma

Het doel van het Artrose programma is het bevorderen van een actieve levensstijl en het voldoen aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. We stemmen het programma af op uw individuele mogelijkheden en behoeften.

Voordelen van het beweegprogramma

  • Verbetering van fysiek functioneren.
  • Verhoging van de kwaliteit van leven.
  • Vermindering van pijn.
_DSC6874-min

Vergoeding

De eerste 12 behandelingen van het heup- en knie-artrose programma worden vergoed vanuit de basisverzekering gedurende een periode van 12 maanden. Deze vergoeding valt onder het wettelijke eigen risico. Eventuele verdere behandelingen kunnen vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering.

Behandelaars

No data was found

Veelgestelde vragen

Ontdek onze samengestelde veelgestelde vragen voor inzicht in diensten, behandelingen, verzekeringen, en meer. Klik voor alle vragen op de knop hieronder. Toegewijd team, bereik uw gezondheidsdoelen.
Artrose is een degeneratieve aandoening van de gewrichten, gekenmerkt door slijtage van het kraakbeen. Behandelingen omvatten fysiotherapie, medicatie, en in sommige gevallen, chirurgie.
Fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van mobiliteit en het versterken van spieren rond het aangetaste gewricht. Oefeningen en advies dragen bij aan het behoud van een actieve levensstijl.
Fysiotherapie kan de symptomen van artrose beheersen en de functionaliteit verbeteren, maar het geneest de aandoening niet. Het richt zich op het verlichten van pijn en het bevorderen van een betere levenskwaliteit.
Ja, de fysiotherapeut zal aangepaste oefeningen aanbevelen die thuis kunnen worden uitgevoerd om mobiliteit te behouden en spieren te versterken. Het is belangrijk om deze oefeningen regelmatig en volgens de instructies uit te voeren.

Vind verlichting en herstel bij onze fysiotherapiepraktijk

Neem vandaag nog contact op via ons telefoonnummer 076-5873300 of gebruik het contactformulier om een afspraak te maken bij Fysiotherapie Heusdenhout. Wij kijken ernaar uit om samen met u te werken aan een gezonder en actiever leven.