Oedeemtherapie

Oedeemklachten bij ons effectief behandeld

Wat is oedeemtherapie?

Oedeemtherapie richt zich op het beheersen en verminderen van zwelling en vochtophoping in het lichaam. Bij Fysiotherapie Heusdenhout begrijpen we dat oedeem ongemak en fysieke beperkingen kan veroorzaken, en we streven ernaar om uw welzijn te verbeteren. Deze therapie heeft als doel om oedeem te verminderen, de bewegingsvrijheid te verbeteren en het herstellen van een gezonde balans en lichaamsfunctie. Geschikt voor aandoeningen zoals lymfoedeem, vochtophoping na operaties, bestraling of trauma.

Leer onze oedeemtherapeuten kennen

Onze aanpak

Effectieve behandeling van oedeemklachten door specialisten.
Stap 1:
Intake en anamnese
Uitgebreide evaluatie van de oorzaak en omvang van het oedeem.
Stap 2:
Behandelplan opstellen
Persoonlijk behandelplan met methoden zoals lymfedrainage en compressietherapie.
Stap 3:
Behandeling en begeleiding
Toepassing van technieken om zwelling te verminderen en bewegingsvrijheid te herstellen.
Stap 4:
Evaluatie en preventie
Streven naar herstel en bieden van educatie en oefeningen voor langdurige resultaten.
Wanneer oedeemtherapie?

Oedeemtherapie kan uitkomst bieden bij een variëteit aan aandoeningen, zoals:

• Lymfoedeem
• Vochtophoping na operaties
• Bestraling of trauma

_DSC6280-min
Uw welzijn staat voorop

Bij Fysiotherapie Heusdenhout willen we u een professionele en ondersteunende omgeving bieden waarin u zich comfortabel voelt. Onze oedeemtherapeuten zijn er om uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden op weg naar herstel en welzijn.

Neem vandaag nog contact met ons op via ons telefoonnummer 076-5873300 of gebruik het contactformulier om een afspraak te maken. We kijken ernaar uit om samen met u te werken aan het verminderen van oedeem en het verbeteren van uw kwaliteit van leven.

_DSC6282-min
Verwijzing nodig?
In de meeste gevallen heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig om fysiotherapie bij ons te starten. De kosten voor behandelingen worden doorgaans vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.
Onze faciliteiten
Onze moderne praktijk biedt een comfortabele omgeving met geavanceerde apparatuur en faciliteiten, zodat u de best mogelijke fysiotherapeutische zorg kunt ontvangen.

Veelgestelde vragen

Ontdek onze samengestelde veelgestelde vragen voor inzicht in diensten, behandelingen, verzekeringen, en meer. Klik voor alle vragen op de knop hieronder.
Oedeemfysiotherapie heeft als doel het verminderen van de zwelling, het bevorderen van de circulatie, het verbeteren van de lymfatische drainage, en het vergroten van het comfort en de bewegingsvrijheid van de patiënt.
Behandelingen omvatten vaak manuele lymfedrainage, compressietherapie (bijvoorbeeld met behulp van zwachtels of compressiekleding), specifieke oefeningen, en advies over huidverzorging en zelfmanagement.
Oedeemfysiotherapie zou doorgaans niet pijnlijk moeten zijn, maar de behandeling kan enig ongemak veroorzaken, vooral als er sprake is van een grote hoeveelheid oedeem. De therapeut streeft naar comfortabele en gecontroleerde technieken.
De verwachte resultaten van oedeemfysiotherapie omvatten doorgaans een afname van de zwelling, verbeterde bewegingsvrijheid en comfort, en een verbeterde kwaliteit van leven voor patiënten die lijden aan oedeemgerelateerde aandoeningen.

Vind verlichting en herstel bij onze fysiotherapiepraktijk

Neem vandaag nog contact op via ons telefoonnummer 076-5873300 of gebruik het contactformulier om een afspraak te maken bij Fysiotherapie Heusdenhout. Wij kijken ernaar uit om samen met u te werken aan een gezonder en actiever leven.