COPD

Bewegingsprogramma voor COPD-patiënten

Navigatie

Wat is COPD?

Het beweegprogramma COPD heeft als doel uw activiteitenniveau en belastbaarheid te vergroten, met als uiteindelijk resultaat een verbeterde kwaliteit van leven. Wetenschappelijk bewijs ondersteunt dat een betere conditie leidt tot minder longinfecties, ziekenhuisopnames, medicijngebruik en kortademigheid. Dit programma besteedt ook aandacht aan bijkomende problemen zoals kortademigheid in rust en bij inspanning, sputumretentie, krachtverlies (ook van inademingsspieren), houding, ontspanning en levensstijl. Indien nodig werken we samen met ergotherapie, diëtetiek, logopedie, psycholoog en/of psychosomatisch fysiotherapeut. We onderhouden nauwe contacten met de longarts, longverpleegkundige, huisarts en praktijkondersteuner huisarts (POH).

_DSC7039-min

Vergoeding

Voor fysiotherapie bij COPD wordt vergoeding uit de basisverzekering geboden als u COPD heeft in Gold stadium 2 of hoger. Het aantal behandelingen dat u ontvangt, varieert op basis van de GOLD-classificatie.

Klasse A: 5 behandelingen in jaar 1 (12 maanden)

Klasse B: 27 behandelingen in jaar 1 (12 maanden) en 3 behandelingen per jaar vanaf jaar 2

Klasse C en D: 70 behandelingen in jaar 1 (12 maanden) en 52 behandelingen per jaar vanaf jaar 2

U betaalt wel het eigen risico.

U betaalt geen eigen bijdrage.

Voor fysiotherapie bij COPD heeft u een verwijzing nodig van uw specialist.

Behandelaars

10
Jochem
Algemeen fysiotherapeut
AGB-code: 04851230
13
Jelle
Algemeen fysiotherapeut
AGB-code: 04247594

Veelgestelde vragen

Ontdek onze samengestelde veelgestelde vragen voor inzicht in diensten, behandelingen, verzekeringen, en meer. Klik voor alle vragen op de knop hieronder. Toegewijd team, bereik uw gezondheidsdoelen.
COPD is een langdurige longaandoening die de luchtwegen beïnvloedt, wat leidt tot ademhalingsproblemen en symptomen zoals kortademigheid, hoesten en overmatige slijmproductie.
Roken is de belangrijkste oorzaak van COPD. Langdurige blootstelling aan schadelijke stoffen, zoals luchtverontreiniging en passief roken, kan ook bijdragen aan de ontwikkeling van de aandoening.
Symptomen van COPD omvatten kortademigheid, hoesten, overmatige slijmproductie, vermoeidheid, en piepende ademhaling.
Behandelingen voor COPD omvatten medicatie, inhalatoren, zuurstoftherapie, pulmonaire revalidatie, en levensstijlaanpassingen, zoals stoppen met roken.
Onbeheerde COPD kan leiden tot progressieve schade aan de longen en verminderde levenskwaliteit. Het is belangrijk om de aandoening serieus te nemen en samen te werken met een medische professional om de juiste behandeling en zorg te krijgen.

Vind verlichting en herstel bij onze fysiotherapiepraktijk

Neem vandaag nog contact op via ons telefoonnummer 076-5873300 of gebruik het contactformulier om een afspraak te maken bij Fysiotherapie Heusdenhout. Wij kijken ernaar uit om samen met u te werken aan een gezonder en actiever leven.