Handtherapie

Specialistische zorg voor handklachten

Wat is handtherapie?

Handtherapie richt zich op het onderzoeken en behandelen van problemen en blessures aan de hand en pols. Bij Fysiotherapie Heusdenhout begrijpen we dat hand- en polsproblemen invloed kunnen hebben op uw dagelijkse leven, en we streven ernaar om uw handfunctie te herstellen. Deze therapie streeft naar het verminderen van pijn, het verbeteren van beweging, herstellen van kracht en functionaliteit van de hand en pols. Het is geschikt voor mensen die moeite hebben met reizen en daar door (nog) niet naar de praktijk kunnen komen.

Leer onze handtherapeuten kennen

Onze aanpak

Wij bieden gespecialiseerde behandelingen voor handklachten, met aandacht voor herstel en functionaliteit.
Stap 1:
Intake en anamnese
Grondige evaluatie van uw specifieke hand- en polsklachten.
Stap 2:
Behandelplan opstellen
Op maat gemaakt plan gericht op uw handfunctie en situatie.
Stap 3:
Behandeling en begeleiding
Handmatige technieken, oefeningen en advies voor dagelijkse activiteiten.
Stap 4:
Evaluatie en preventie
Werken aan duurzaam herstel en het voorkomen van verdere problemen.
Wanneer handtherapie?

Handtherapie is geschikt voor een breed scala aan hand- en polsklachten, zoals:

• Handletsel
• Carpaal tunnelsyndroom
• Peesontstekingen
• Gewrichtsaandoeningen

_DSC2829-min
Uw welzijn staat voorop

Bij Fysiotherapie Heusdenhout streven we ernaar om u een professionele en ondersteunende omgeving te bieden waarin u zich op uw gemak voelt. Onze handtherapeuten zijn er om uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden op weg naar herstel en welzijn.

Neem vandaag nog contact met ons op via ons telefoonnummer 076-5873300 of gebruik het contactformulier om een afspraak te maken. We kijken ernaar uit om samen met u te werken aan het herstellen van uw handfunctie.

_DSC6798-min
Verwijzing nodig?
In de meeste gevallen heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig om fysiotherapie bij ons te starten. De kosten voor behandelingen worden doorgaans vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.
Onze faciliteiten
Onze moderne praktijk biedt een comfortabele omgeving met geavanceerde apparatuur en faciliteiten, zodat u de best mogelijke fysiotherapeutische zorg kunt ontvangen.

Veelgestelde vragen

Ontdek onze samengestelde veelgestelde vragen voor inzicht in diensten, behandelingen, verzekeringen, en meer. Klik voor alle vragen op de knop hieronder.
Handtherapie is geschikt voor een breed scala aan hand- en polsklachten, zoals: Handletsel, Carpaal tunnelsyndroom, peesontstekingen, gewrichtsaandoeningen en voor- en na een operatie
Ja, in de meeste gevallen heeft u een verwijzing van een huisarts of specialist nodig om handtherapie te starten. Handtherapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die zich richt op hand- en polsproblemen. Een verwijzing zorgt ervoor dat de handtherapeut op de hoogte is van uw medische geschiedenis en de juiste behandeling kan bieden. Neem contact op met uw zorgverlener voor meer informatie over verwijzingen en vergoedingen.
Een handtherapeut zal een grondige evaluatie uitvoeren om de aard van het probleem te begrijpen. De behandeling kan bestaan uit oefeningen, mobilisatietechnieken, spalken, pijnmanagement en advies over zelfzorg.
De duur van een behandeling voor handtherapie kan variëren en is afhankelijk van de ernst van het probleem. Sommige aandoeningen vereisen slechts enkele sessies, terwijl andere langdurige behandeling en revalidatie nodig hebben.
Ja, handtherapie is vaak essentieel voor postoperatieve revalidatie na hand- en polschirurgie. Het helpt om de bewegingsvrijheid en kracht te herstellen en helpt bij het minimaliseren van littekenweefselvorming.

Vind verlichting en herstel bij onze fysiotherapiepraktijk

Neem vandaag nog contact op via ons telefoonnummer 076-5873300 of gebruik het contactformulier om een afspraak te maken bij Fysiotherapie Heusdenhout. Wij kijken ernaar uit om samen met u te werken aan een gezonder en actiever leven.