Manuele therapie

Effectieve behandeling voor gewrichten en spieren

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van gewrichts- en bewegingsproblemen. Bij Fysiotherapie Heusdenhout begrijpen we het belang van bewegingsvrijheid voor een actief leven. Deze therapie streeft naar pijnvermindering, verbeterde beweging, balans en lichaamsfunctie. Geschikt bij klachten zoals gewrichtsstijfheid, mobiliteitsbeperking, spierpijn en zelfs hoofdpijn door lichamelijke disfuncties.

Leer onze manuele therapeuten kennen

Onze aanpak

Onze fysiotherapeuten gebruiken anamnese en gespecialiseerde technieken om uw klachten te behandelen, herstel te bevorderen en klachten in gewrichten, spieren en pezen te voorkomen.
Stap 1
Intake en anamnese
Grondige evaluatie van klachten en bewegingspatronen.
Stap 2
Behandelplan opstellen
Op maat gemaakt behandelplan voor uw situatie.
Stap 3
Behandeling en begeleiding
Handmatige technieken en oefeningen voor het beïnvloeden van uw klachten.
Stap 4
Evaluatie en preventie
Herstel van functie met educatie en oefeningen.
Wanneer manuele therapie?

Manuele therapie kan een effectieve oplossing zijn voor een breed scala aan klachten en aandoeningen, waaronder:

  • Gewrichtsstijfheid en beperkte mobiliteit
  • Rug- en nekpijn
  • Hoofdpijn en duizeligheid
  • Schouder- en elleboogproblemen
  • Heup- en knieklachten
  • Onderrugklachten en hernia
WhatsApp Image 2023-10-31 at 12.32.10-min
Uw welzijn staat voorop

Bij Fysiotherapie Heusdenhout streven we ernaar om u een professionele en ondersteunde omgeving te bieden waarin u zich op uw gemak voelt. Onze manueel therapeuten zijn er om al uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden op weg naar herstel en welzijn.

Neem vandaag nog contact met ons op via ons telefoonnummer 076-5873300 of gebruik het contactformulier om een afspraak te maken. We kijken ernaar uit om samen met u te werken aan een gezonder en actiever leven.

_DSC6246-min
Verwijzing nodig?
In de meeste gevallen heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig om fysiotherapie bij ons te starten. De kosten voor behandelingen worden doorgaans vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.
Onze faciliteiten
Onze moderne praktijk biedt een comfortabele omgeving met geavanceerde apparatuur en faciliteiten, zodat u de best mogelijke fysiotherapeutische zorg kunt ontvangen.

Veelgestelde vragen

Ontdek onze samengestelde veelgestelde vragen voor inzicht in diensten, behandelingen, verzekeringen, en meer. Klik voor alle vragen op de knop hieronder.
Manuele therapie biedt voordelen zoals pijnverlichting, verbeterde mobiliteit, snellere hersteltijd en aangepaste behandelingen. Het kan de levenskwaliteit verbeteren en helpt bij zowel de behandeling als preventie van gewrichts- en spierklachten. Het is echter belangrijk dat manuele therapie wordt aangepast aan de specifieke behoeften van de patiënt en een gekwalificeerde therapeut dit begeleidt.
Manuele therapie maakt gebruik van hands-on technieken, zoals manipulaties en mobilisaties, om specifieke gewrichtsproblemen te behandelen. Algemene fysiotherapie is breder en kan verschillende behandelmethoden omvatten, zoals oefentherapie. Manuele therapie is gericht op specifieke gewrichtsproblemen.
Het aantal benodigde behandelingen varieert afhankelijk van de aandoening, de ernst ervan en de individuele respons op de therapie. Uw manueel therapeut zal een behandelplan opstellen en de voortgang evalueren.
Nee, in de meeste gevallen heeft u geen verwijzing nodig om met manuele therapie te beginnen. U kunt direct een afspraak maken. Maar sommige zorgverzekeraars kunnen een verwijzing vereisen voor vergoeding. Controleer uw polisvoorwaarden voor meer informatie.
De verwachte resultaten variëren afhankelijk van de aandoening, maar doorgaans streeft manuele fysiotherapie naar het verminderen van pijn, het verbeteren van de bewegingsvrijheid en het herstellen van normale functie en mobiliteit.

Vind verlichting en herstel bij onze fysiotherapiepraktijk

Neem vandaag nog contact op via ons telefoonnummer 076-5873300 of gebruik het contactformulier om een afspraak te maken bij Fysiotherapie Heusdenhout. Wij kijken ernaar uit om samen met u te werken aan een gezonder en actiever leven.