Geriatriefysiotherapie

Specifieke zorg voor ouderen

Wat is geriatriefysiotherapie?

Geriatriefysiotherapie richt zich op het onderzoeken en behandelen van mensen een met complexe zorgvraag en/of een hoge biologische leeftijd. Bij Fysiotherapie Heusdenhout begrijpen we het belang van mobiliteit en welzijn tijdens het ouder worden. Deze therapie streeft naar zelfredzaamheid, pijnvermindering, verbeterde beweging, balans en algehele lichaamsfunctie. Het is onder andere geschikt voor klachten die ontstaan na een val of operatie, verminderde mobiliteit, spierzwakte, balansproblemen en andere aandoeningen gerelateerd aan ouderdom.

Leer onze geriatriefysiotherapeuten kennen

Onze aanpak

Wij bieden aangepaste behandelingen voor ouderen, gericht op mobiliteit en zelfstandigheid, om hun levenskwaliteit te verbeteren. Onze fysiotherapeuten passen zorgvuldig programma’s aan op basis van individuele behoeften.
Stap 1:
Intake en anamnese
Grondige evaluatie van uw specifieke behoeften en doelen.
Stap 2:
Behandelplan opstellen
Op maat gemaakt plan gericht op uw situatie.
Stap 3:
Behandeling en begeleiding
Gerichte oefeningen en technieken om uw zelfstandigheid, mobiliteit en balans te verbeteren.
Stap 4:
Evaluatie en preventie
We werken aan het behouden van uw zelfredzaamheid en welzijn op de lange termijn.
Wanneer geriatriefysiotherapie?

Geriatriefysiotherapie kan helpen bij een breed scala aan klachten en aandoeningen, zoals:

• Beperkte mobiliteit
• Evenwichtsproblemen
• Spierzwakte
• Valangst
• Osteoporose

_DSC6414-min
Uw welzijn staat voorop

Bij Fysiotherapie Heusdenhout streven we ernaar om een professionele en ondersteunende omgeving te bieden waarin u zich op uw gemak voelt. Onze geriatriefysiotherapeuten staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden naar een gezonder en actiever leven.

Neem vandaag nog contact met ons op via ons telefoonnummer 076-5873300 of gebruik het contactformulier om een afspraak te maken. We kijken ernaar uit om samen met u te werken aan uw welzijn.

WhatsApp Image 2023-10-25 at 11.42.21-min
Verwijzing nodig?
In de meeste gevallen heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig om fysiotherapie bij ons te starten. De kosten voor behandelingen worden doorgaans vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.
Onze faciliteiten
Onze moderne praktijk biedt een comfortabele omgeving met geavanceerde apparatuur en faciliteiten, zodat u de best mogelijke fysiotherapeutische zorg kunt ontvangen.

Veelgestelde vragen

Ontdek onze samengestelde veelgestelde vragen voor inzicht in diensten, behandelingen, verzekeringen, en meer. Klik voor alle vragen op de knop hieronder.
Tijdens een eerste afspraak zal de fysiotherapeut een uitgebreide beoordeling uitvoeren om uw fysieke toestand en behoeften te begrijpen. Dit omvat doorgaans vragen over uw medische geschiedenis, een lichamelijk onderzoek en het bepalen van specifieke doelen.
Behandelingen kunnen bestaan uit oefentherapie, mobilisatie, balans- en coördinatieoefeningen, krachttraining, advies over hulpmiddelen en aanpassingen, en valpreventieprogramma’s.
Geriatriefysiotherapeuten kunnen evalueren waarom iemand vatbaar is voor vallen en vervolgens een specifiek trainingsprogramma ontwikkelen om de balans en spierkracht te verbeteren, evenals de algemene mobiliteit.
Geriatriefysiotherapeuten kunnen strategieën aanleren om de fysieke functie en veiligheid van patiënten met dementie te behouden. Dit omvat het verbeteren van de bewegingsvaardigheden en het aanpassen van de omgeving om ongelukken te voorkomen.
De duur van een behandelingssessie kan variëren, maar deze duren doorgaans tussen 30 minuten en een uur, afhankelijk van de behoeften van de patiënt.
Ja, over het algemeen heeft u een verwijzing van een huisarts of specialist nodig om geriatriefysiotherapie te starten. De geriatriefysiotherapeut kan dan samenwerken met de verwijzende arts om de behandeling en zorg af te stemmen op uw specifieke behoeften en gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om contact op te nemen met uw zorgverlener voor meer informatie over verwijzingen en vergoedingen.

Vind verlichting en herstel bij onze fysiotherapiepraktijk

Neem vandaag nog contact op via ons telefoonnummer 076-5873300 of gebruik het contactformulier om een afspraak te maken bij Fysiotherapie Heusdenhout. Wij kijken ernaar uit om samen met u te werken aan een gezonder en actiever leven.